• Standaard header

NK Freerunning

 

 

Nederlandse Kampioenschappen Freerunnen

Het is hoog tijd voor een nieuwe competitie in Nederland onder freerunners. Wij willen met trots ons evenement NK SpeedStyle FREERUNNING introduceren en jullie van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit uitdagende kampioenschap. Op 12 September 2020, tijdens Rotterdam Street Culture Weekend, wordt het NK Freerunning georganiseerd. Op deze dag worden twee basis principes van het freerunnen getoetst, Speed en Style! De meest stijlvolle en de snelste freerunner zullen op deze glorieuze dag naast elkaar bekroond worden. Kom jij ook laten zien wat jij kan?

SPEED

Dit onderdeel draait om snelheid. Hoe snel kun jij je bewegen van startpunt tot finish? Je tijd wordt door professioneel apparatuur gemeten en de uitslag wordt tot een duizendste vastgelegd. Zo kun jij bewijzen dat jij sneller bent dan de rest!

STYLE

In dit onderdeel kunnen de deelnemers binnen een bepaalde tijd hun eigen creatieve stijl laten zien. Op het uniek opgebouwde parkour krijgen deelnemers de kans om hun beste en meest geavanceerde tricks te laten zien. Een speciaal samengestelde jury, bestaande uit professionele atleten, zal dit beoordelen.

Deelnemen aan het NK SpeedStyle Freerunning

Net als de vorige editie van SpeedStyle is het voor iedereen mogelijk om zich aan te melden voor de kwalificatierondes. Er dient wel een keuze gemaakt te worden tussen Speed of Style. Beide onderdelen beginnen met een kwalificatieronde, vervolgens gaan de deelnemers die de ronde doorgaan verder naar de Quarter-Finals. De winnaars van de Semi-Finals mogen onderling strijden om de prijzen in de Finals. De 1 ste , 2 e en 3 e plek van beide onderdelen winnen een geldprijs en SpeedStyle Merchandise.

Deelname aan het onderdeel Speed

Het is voor iedereen mogelijk om zich aan te melden voor de kwalificatierondes. Deze rondes zullen plaatsvinden in de ochtend van het evenement op 12 september. Om het zo eerlijk mogelijk te houden doet elke deelnemer mee aan de kwalificatierondes. Dit betekent dus dat zelfs de meest ervaren freerunner door een misstap uitgesloten kan
worden van deelname aan de finals!

Deelname aan het onderdeel Style

Ook voor het onderdeel Style vinden de kwalificatierondes plaats in de ochtend van het evenement. De jury beoordeelt elke deelnemer aan de hand van de vooraf opgestelde criteria. Er zullen 16 deelnemers doorstromen naar de kwartfinale. Vervolgens gaan de acht met de beste score door naar de halve finale en de finale bestaat uit vier deelnemers. De finalisten strijden met hun laatste ultieme run voor de 1 e plaats. De prijzen worden verdeeld onder de beste drie deelnemers.

Prijzenpot NK SpeedStyle Freerunning:

1 e prijs  € 500,-
2 e prijs  € 250,-
3 e prijs  € 100,-

 

 

 

 

Nieuws

  • Spijkenisse vakantietraining

    Meld je hieraan om in de vakantie te trainen

    Lees meer
  • Rooftop Kings tot 19 januari

    We gaan jammer genoeg even dicht.

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.